PUURPXL

ZonMw

Structureren van een enorme hoeveelheid informatie

terug naar cases Cases

ZonMw

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.

Van fundamenteel onderzoek tot implementatie van nieuwe behandelingen, preventieve interventies of verbeteringen in de structuur van de gezondheidszorg. Uitgevoerd binnen talloze projecten, programma’s en thema’s die op hun beurt weer allerlei publicaties en resultaten voortbrengen. Kortom, een enorme hoeveelheid aan informatie die een plek moet krijgen op de nieuwe website van ZonMw.

Na het winnen van de pitch is Puurpxl aan de slag gegaan met het structureren van de informatie en het vormgeven van de nieuwe website.

ZonMw

De nieuwe frisse vormgeving van de nieuwe website valt misschien het eerste op, maar de grootste verbetering zit ‘m vooral achter de schermen. De vindbaarheid van de enorme hoeveelheid informatie staat namelijk centraal.

Puurpxl heeft een nieuwe structuur ontworpen en ontwikkeld waarbinnen het zoeken een centrale plek inneemt. Via de zoekmachine zijn alle projecten, programma’s en hun resultaten te vinden. Door de koppeling van verschillende systemen is de website bovendien uitgebreid met korte samenvattingen, budgetten, contactpersonen en informatie over de voortgang. Themapagina’s bieden de bezoeker gebundelde informatie over onderzoek, implementatie, innovatie en andere ontwikkelingen per onderwerp.

Na livegang van de website is Puurpxl betrokken gebleven om de site steeds verder te optimaliseren.

 

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

grafisch ontwerp, structuur en front end

Doorlooptijd:

8 maanden

Oplevering:

november 2011

Bezoek zonmw.nl

Meer projecten

Terug naar boven