PUURPXL

Via Water

Responsive website

terug naar cases Cases

Via Water

De klantvraag:
Ontwerp een gebruiksvriendelijk platform, waarin kennisuitwisseling centraal staat.

Main visual Via Water

Doel van de website:
Via Water brengt onderzoekers, ondernemers, innovatieve NGO’s en beleidsmakers bij elkaar om samen tot betere oplossingen voor waterproblemen in zeven steden van Afrika te komen. Je kunt projecten indienen voor financiering, maar het accent ligt op kennisdeling. Het is niet de bedoeling dat mensen binnen de community op zoek gaan naar middelen en mensen om in Afrika een project te gaan doen.

De doelgroep:
Onderzoekers, ondernemers, innovatieve NGO’s (non-overheidsorganisaties), beleidsmakers en iedereen die geïnteresseerd is in watersnood in de steden in Afrika.

De oplossing:
De lijst met requirements voor het platform was tot stand gekomen door grondig vooronderzoek en intern overleg. We zijn begonnen met de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden. Beperkingen in tijd en budget zorgden ervoor dat we pragmatisch te werk moesten gaan. Dat wil zeggen: uitgaan van het beschikbare vooronderzoek en doelgroepkenmerken zonder tussentijdse usability tests of doelgroepanalyses. Op basis van de wensenlijst en de eigenschappen van de doelgroepen hebben we bekeken hoe we gerelateerde informatie aan elkaar konden vlechten zodat de bezoeker precies datgene ziet wat relevant voor hem is.

Het uiteindelijke resultaat:
Een laagdrempelige community waar mensen zich veilig voelen om hun kennis te delen in een open sfeer. De website is een zelflerende kennisbank die moet resulteren in innovatieve projecten.

De community is laagdrempelig. Je hoeft niet in te loggen om de site te bekijken. Slechts een klein deel van de site is afgeschermd. Wanneer je wel inlogt zie je direct op welke artikelen is gereageerd sinds je laatste log-in.

Op de homepage wordt de actuele stand van zaken direct duidelijk. Er is aandacht voor zogenaamde “pressing needs”, zaken die extra aandacht verdienen. Alle content is ook naar specifieke “pressing needs” onderverdeeld. Alle informatie is bovendien van extra tags voorzien, zodat je eenvoudig zelf kunt selecteren welke content voor jou relevant is.

De site biedt veel meer ruimte voor interactie. Gebruikers kunnen op projecten, nieuws, evenementen reageren, maar ook ideëen met elkaar uitwisselen.

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Concept, design, UX

Samenwerking met:

LimoenGroen

Oplevering:

augustus 2015

Bezoek viawater.nl

Meer projecten

Terug naar boven