PUURPXL

Natuurmonumenten Plant je Boom

Responsive website

terug naar cases Cases

Natuurmonumenten Plant je Boom

De klantvraag:
Ontwerp een actiewebsite binnen het bestaande platform van Natuurmonumenten.

Doel van de website:
Ondersteuning van de landelijke najaarscampagne om 25.000 nieuwe relaties te werven. Dit moest tot stand komen door een bijdrage van €25,— voor een boom die je zelf kon planten bij de boomplantdag in Parkbos de Haar, waar 70.000 bomen geplant gaan worden.

De doelgroep:
Leden en donateurs van Natuurmonumenten, natuurliefhebbers uit de regio en verder iedereen die de natuur een warm hart toedraagt.

De oplossing:
Voor ons is een site pas succesvol wanneer de gebruikerservaring en de doelstelling van de klant in evenwicht zijn. Vanuit dat oogpunt misten we de activatie voor de gebruiker, het motief om deel te willen nemen aan de actie. De brainstorms met het team leverden dan ook een scherper online concept op waarin het gevoel van urgentie meer nadruk kreeg en de user interface meer in de sfeer van gamification werd getrokken. Door die twee factoren te combineren zou de bezoeker sneller verleid worden mee te doen aan de actie.

Gewapend met een potloodschets ter illustratie presenteerden we ons concept bij Natuurmonumenten. Ons enthousiasme was zo aanstekelijk dat Natuurmonumenten direct aan de slag wilde met ons idee.

Zo konden we, met de inzet van het team van Natuurmonumenten zelf en de technische partij LimoenGroen alle krachten bundelen om een platform neer te zetten waar we allemaal supertrots op zijn.

Het uiteindelijke resultaat:
Een one pager met directe call to action en laagdrempelige instap voor donateurs. We gebruikten 3D animaties, bouwden een “viewmaster"-achtige boomselectietool, zetten infographics om naar animaties en schreven korte, pakkende copy die activeerde. Omdat we wisten dat 70% de site met tablet of mobiel zou bezoeken, gingen we uit van het principe “mobile first” en zetten we daarna het ontwerp om voor optimalisatie voor weergave op desktop.

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

concept, ux, design, HTML

Samenwerking met:

LimoenGroen

Oplevering:

november 2015

Bezoek

Meer projecten

Terug naar boven