PUURPXL

Mijn PostNL

Intranet

terug naar cases Cases

Mijn PostNL

De klantvraag:
Pas de nieuwe huisstijl van PostNL toe op het bestaande intranet van PostNL zonder dat de onderliggende HTML hoeft te worden aangepast.

Doel van de website:
Platform voor informatie, interactie en dialoog voor medewerkers van PostNL

De doelgroep:
Medewerkers van PostNL: 46.000 in actieve dienst en 28.000 gepensioneerden

De oplossing:
Het interactie-ontwerp van Puurpxl is de basis voor het bestaande intranet. Wij ontwikkelden dit in 2010. Omdat het intranet alleen een nieuw jasje nodig had, moest de vormgeving op een slimme manier geïmplementeerd worden.

Door het uiterlijk en de functionaliteit in de basis van het project al goed te scheiden in CSS en HTML kun je aanpassingen aan de vormgeving uitstekend doorvoeren zonder dat je aan het bestaande CMS (Tridion) hoeft te sleutelen. Hierdoor kunnen zowel het CMS als de basis voor de vormgeving lang mee. Er kan relatief eenvoudig voortgebouwd worden op de bestaande functionaliteit, puur door alleen maar de CSS en het JavaScript aan te passen. 

Het uiteindelijke resultaat:
We hebben het intranet van PostNL weer geactualiseerd. Het oorspronkelijke design voor het in Tridion geïmplementeerde intranet van - toen nog - Mijn TNT (uit 2010) was met de overgang van TNT naar PostNL eind 2011 al een keer door ons aangepast aan de huisstijl van PostNL. Dit ook zonder aan de onderliggende HTML te hoeven sleutelen. Eind 2013 is het intranet responsive gemaakt zodat het ook op tablets en mobile te gebruiken is. Voor de meest recente oplevering eind 2015 is het design weer aangepast aan de nieuwe online huisstijl van PostNL zonder aanpassingen aan de structuur en HTML te hoeven doen.

 

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Design, Front-end

Oplevering:

januari 2016

Meer projecten

Terug naar boven