PUURPXL

Medische Vervolgopleidingen

Responsive website

terug naar cases Cases

Medische Vervolgopleidingen

De klantvraag:
Contentmigratie van twee verschillende opleidingsportals van de Federatie Medisch Specialisten met een deel van de website van de Federatie Medisch Specialisten naar de bestaande URL medischevervolgopleidingen.nl.

Doel van de website:
Het bieden van instellingsoverstijgende informatie op één centrale plek

Doelgroep:
AIOS, ANIOS, Opleiders en opleidingsondersteuners

De oplossing:
Er was intern al uitgebreid onderzoek  gedaan naar de informatie en -behoefte van de doelgroepen, maar wat is dan de volgende stap? Waar begin je en hoe vertegenwoordig je zowel het belang van de doelgroep als dat van de organisatie? Daar had de Federatie onze hulp bij nodig. We kozen voor een pragmatische aanpak. In enkele werksessies hakten we gezamenlijk knopen door en brachten we knelpunten in kaart. Bij die werksessies waren vertegenwoordigers van de doelgroepen en beslissers binnen de organisatie aanwezig. Hierdoor was er draagvlak om beslissingen te nemen in het belang van zowel de doelgroepen als de organisatie.

Aan bod kwamen: 

  • Doel & doelstellingen van de organisatie en de website
  • De doelgroepen (hiervoor maakten we tijdens de sessies persona's)
  • User stories (maakten we ook tijdens de sessies)
  • Card sorting (vertaling van bestaande content naar nieuwe content clusters en hiërarchie)
  • Toptaken (valideerden we door een survey)

Zo kwamen we tot een boomstructuur die in de organisatie werd getoetst. Niet zo vreemd dat "Opleiden in de praktijk" het belangrijkste onderdeel bleek te zijn. Door dit naar proces in te delen kwamen we tot een heldere indeling van de content en een overzichtelijke navigatiestructuur. 

Het uiteindelijke resultaat:
Mede door de uitstekende samenwerking met onze technische partner CODE hebben we de website binnen tijd & budget opgeleverd naar grote tevredenheid van de Federatie Medisch Specialisten.
We hebben op dit moment (zo kort na lancering) nog geen meetbare resultaten, maar ook de geluiden uit het werkveld zijn zeer positief. De zoekfunctionaliteit is uitgebreid en door content inhoudelijk met elkaar te verbinden wordt informatie beter gevonden. De website helpt de doelgroep verder. Ook wanneer de informatie niet toereikend is, zijn er contactpersonen bij wie men terecht kan of verwijzingen naar andere sites. Daar was het allemaal om te doen. Migratie van de opleidingsportals is nog gaande.

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Concept, design

Samenwerking met:

Code

Oplevering:

december 2016

Bezoek medischevervolgopleidingen.nl

Meer projecten

Terug naar boven