PUURPXL

KNOV

Beroepsvereniging verloskundigen

terug naar cases Cases

KNOV

In 2013 heeft Puurpxl de pitch voor een nieuw online concept voor KNOV.nl  (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen) gewonnen.

KNOV is een beroepsvereniging van, voor en door verloskundigen. De KNOV behartigt de belangen van verloskundigen, ondersteunt verloskundigen in hun werk en levert een actieve bedragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van het verloskundige vak.

Het grootste probleem van de huidige website was de overvloed aan slecht georganiseerde en gepresenteerde content. De meerwaarde, producten en diensten van de KNOV komen voor de gebruiker niet goed naar voren.

In de recentelijk vormgegeven internetstrategie is bepaald wat de doelstellingen, doelgroepen en inhoudelijk gewenste richting voor de nieuwe website zijn. De rol van mobiele devices is een belangrijk onderdeel binnen het online concept.

Doelstellingen van KNOV zijn:

  • Verloskundigen helpen bij het succesvol uitvoeren van hun werk met de juiste praktisch organisatorische en vakinhoudelijke informatie, ondersteuning en producten/diensten.
  • Vormen en versterken van een positief en professioneel beeld van het vak van verloskundige onder cliënten en in de buitenwereld in de breedste zin van het woord.
  • Vormen en versterken van een positief en professioneel beeld van het vak van verloskundige onder aspirant verloskundigen en praktiserend verloskundigen.

De KNOV wil het beeld van de verloskundige vormen en versterken door een toonaangevende autoriteit te zijn. Zij willen de verloskundige neerzetten als fysiologisch expert, betrouwbaar, professioneel, betrokken, open en eigentijds. “Achter elke vrouw een verloskundige” is een krachtige samenvatting van deze kenmerken.

De vernieuwde knov.nl is één website voor leden en niet-leden waarbij de focus op de behoefte van de gebruiker ligt. Transparantie is één van de uitgangspunten: Voor iedereen moet het zichtbaar zijn wat de KNOV ontwikkelt aan producten en welke diensten de beroepsorganisatie verleent. Voor leden is extra informatie achter een inlog beschikbaar.

De uitstraling van de website is tweeledig:

  • Vakkundig / informatief: een informatieve site die de verloskundige inhoudelijk ondersteunt in haar werk.
  • Krachtig / trots: een site die de verloskundige krachtig neerzet: vakvrouwen vol passie, trots en zorgzaamheid. Een site die laat zien dat verloskundigen zich samen sterk maken voor de geboortezorg.

Het ontwerp is gekozen voor een heldere en eigentijdse uitstraling. De fotografie, speciaal geschoten voor de website, versterkt de waarden trots, focus en vakkundigheid.

Het resultaat is een informatieve website, geoptimaliseerd voor mobiel, tablet en desktop, die verloskundige ondersteunt in hun werk, en de verloskundige neerzet als krachtige vakvrouwen die zich samen sterk maken voor geboortezorg.

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

interactie, design en front-end

Samenwerking met:

Fermont fotografie, Code

Oplevering:

november 2013

Bezoek knov.nl

Meer projecten

Terug naar boven