PUURPXL

Consumentenbond

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

terug naar cases Cases

Consumentenbond

Sinds 2006 werkt Puurpxl constant aan het verbeteren van de online aanwezigheid van de Consumentenbond.

Om de snelle online ontwikkelingen bij te houden en veranderingen in de bedrijfsstrategie van de Consumentenbond tot uiting te laten komen, is de consumentenbond.nl website de afgelopen jaren een aantal malen grondig onder handen genomen.

In eerste instantie was de website van de Consumentenbond hoofdzakelijk gericht op het verstrekken van testinformatie. De uitdaging was om de testcontent zo intuïtief en transparant mogelijk te presenteren, met de gebruiker in het achterhoofd. Een goed uitgedachte gebruikersinteractie zorgde ervoor dat er binnen de enorme hoeveelheid content eenvoudig geselecteerd, gefilterd en vergeleken kon worden.

De laatste jaren is de online strategie van de Consumentenbond verder doorontwikkeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een verschuiving van deze focus op testcontent naar een breder scala aan bedrijfsactiviteiten heeft plaatsgevonden. Naast alle informatie over producten en diensten (testinformatie, prijzen, achtergronden, etc.) richt de Consumentenbond zich online steeds meer op de belangenbehartiging van de consument.

Puurpxl heeft een nieuwe structuur ontworpen zodat ook nieuwe onderdelen zoals campagnes en acties, consumentenrecht, persoonlijk advies en verschillende ledenvoordelen een plek kregen.

Consumentenbond over Puurpxl in reactie op de nieuwe website:

"Zij hebben ons ook bij de vorige site begeleid en die samenwerking beviel erg goed. Puurpxl is bekend met de organisatie en wensen, eisen en beperkingen van de Consumentenbond. Wij zijn erg tevreden over het opgeleverde resultaat, waarin onze ideeën goed tot hun recht zijn gekomen, mede dankzij de adviezen die Puurpxl tijdens de ontwikkeling heeft ingebracht. De site is aantrekkelijker, overzichtelijker en veel beter vindbaar geworden. Dat vinden wij niet alleen, maar dat wordt beaamd door de leden die de nieuwe site beter waarderen dan de vorige."

Vragen over dit project?

Puurpxl werkte aan:

Concept, Interactie Ontwerp, Design en HTML

Oplevering:

augustus 2010

Bezoek consumentenbond.nl

Andere projecten voor Consumentenbond

Meer projecten

Terug naar boven